Bir İnceleme Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın kapisinda ürkü amerikan bar kolu ürkü simultane kapının rahat açılması yürekin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni kapısı sayesinde yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın baplarının yangına peklik sınıfları, genellikle A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Bu kapılar, yangın merdiveni tırı vırıluğunu yangına karşı izole ederek, yangının yayılmasını engeller ve insanoğluın emniyetli bir şekilde hariçarı çıkmasını sağlar.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

l Yaman sızıntkaloriı önler. Esrar sızmasını engelleyerek yangın merdiveninin kötü şeşnda kalmasına engeller. Bu sayede güvenli tahliyeyi sağlamlar.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına göre muayyen yapı denetleme şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış kapılarının) belirli durumlara nazaran TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Isıyı bastırmak, yamanı kontrolör kılmak ve yangını beslememek derunin yangın kapısına yangına dayanıklı otomatik kapı kapatıcı takılmalıdır.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa üstelik kötüı takti ve alevleri bir süreliğine engelleme özelliği sayesinde emin ortam oluşturur.

Bununla yan yana, yangın merdiveni fiyatlarını etkileyen ayrıksı bir faktör de kullanılan gereç ve kalitedir. Yangın merdiveni sistemleri çoğunlukla çelik veya alüminyum kabilinden dayanıklı malzemelerden

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile haydi haydi açılması esenlanabilir.

Emniyet: Evgin çıkışa yardımcı olan baplar kilitlenme mekanizmasına sahip olmamalıdır. Acil durumlarda kapıların Yangın Merdiveni Kapısı her an küşade olması insanoğluın çıkışını kolaylaştırır.

Yangın bapsı dâhilin tabela mavi ve beyaz zehir; evgin çıkış kapısındaki tabelalar yeşil renkte olmalıdır.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında net olarak belirtilmiştir. Tüm bilgilerin bulunduğu standartlar çizelgesine göre yangın merdiveni yapım kılmak ve montajını bina etmek binaların yangından korunması dâhilin elzemdir.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Kıvılcım almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşdemı Erdoğan'dan yönerge! Son 10 devir neler başüstüneğu araştırılacak

Report this wiki page